środa, 13 marca 2013

Pasta kalafiorowa

Przepis wszedł do rodziny razem z moją bratową :) Można podać jako surówkę do obiadu czy kolacji, jednak mnie najbardziej zachwyciło połączenie z kanapką. Czego potrzebujemy, żeby zrobić wielofunkcyjną pastę kalafiorową?

Główkę kalafiora
pęczek koperku
majonez
jogurt naturalny
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

Kalafior myjemy i trzemy na grubych oczkach. Koperek i czosnek siekamy i dodajemy do kalafiora. Dorzucamy majonez i jogurt naturalny w proporcjach, które nam odpowiadają. Osobiście wolę, kiedy jogurtu jest trochę więcej, natomiast jeśli wolicie bardziej intensywne smaki,a nie zależy wam na kaloriach, śmiało możecie dołożyć więcej majonezu. Doprawiamy solą i pieprze. E voila. Banalnie proste, a jakie zdrowe i pyszne.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz