Tym razem przepis na cudne ciasto z jabłkami i orzechami. Banalnie proste, szybki i tanie, a przy tym niesamowicie smaczne. Przepis wzięty z dość starej książki, bo aż z 1976 (Ontario) "More-with-Less Cookbook".
This time I want to share a recipe for a wonderful apple and nut cake. Simple, quick and cheap, and at the same time extremly delicious. The recipe comes from a pretty old cookbook from 1976 (Ontario) "More-with-Less Cookbook".
1/2 kostki margaryny 1/2 c. margarine
1 szklanka cukru 1 c. sugar
Dodać i dobrze wymieszać: Add and beat well:
2 jajka 2 eggs
1 łyżeczka ekstraktu wanilii 1 t. vanilla
Wymieszać osobno: Combine separately:
2 szklanki mąki pszennej 2 c. flour
1 łyżeczka sody 1 t. soda
1/2 łyżeczka soli 1/2 t. salt
Dodać suche składniki na przemian z: Add dry ingredients alternately with:
1/3 szklanki kefiru lub soku pomarańczowego 1/3 c. sour milk or orange juice
Dodać: Fold in:
1 szklankę posiekanych jabłek 1 c. chopped apples
1/3 szklankę orzechów włoskich 1/3 c. chopped walnuts
Piec w otłuszczonej keksówce przez 55 minut. Bake in greased 9x5" loaf pan for 55 minutes.
Made by TIM |
Made by TIM |
Made by TIM |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz