Przepis na to ciasto znalazłam w gazetce "Poradnik domowy" z maja 1993 roku. Wychodzi zawsze, robię je od dawna i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się zepsuć tego ciasta. Jeżeli ktoś nigdy nie piekł, może śmiało zacząć od Izaury :)
Na zdjęciu Zuza z nową fryzurą. Wakacyjnie!
I found the recipe in a magazine from 1993. It always comes perfect, I've been making it for years now, and I never spoiled it. So if someon is just starting the baking career, you can start with Izaura :D
On one of the pictures you can see Zuza with her new haircut. Summer!
Składniki: Ingredients:
ciasto: Dough:
1,5szkl mąki 1,5 glass of flour
1,5szkl cukru 1,5 glass of sugar
3 łyżki kakao 3 spoons of coco
margaryna margarine
3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 teaspoons of baking powder
4 jaja 4 eggs
5 łyżek wody 5 spoons of water
masa serowa: Cheese custard:
50-70 dag sera 50-70 dag cottage cheese
4 jaja 4 eggs
szklanka cukru 1 glass of sugr
pół kostki masła 125g butter
wiórki kokosowe grated coconut
Margarynę, cukier, kakao i wodę gotujemy 5min. Można gotować na małym ogniu, albo jak ktoś woli w kuchence mikrofalowej. Po ostudzeniu dodajemy do masy 4 żółtka, mąkę, proszek i pianę z białek. Mieszamy i całość wlewamy do formy. Ja używam prostokątnej formy o rozmiarach około 40cm X 24cm.
Boil together margarine, sugar, coco and water for about 5 minutes. You can boil it in a microwave if you want. Cool it down and add whipped egg whites. Mix together and pour into a mold (40cm X 24cm)
Rozdrabniamy w misce ser i dodajemy resztę składników. Następnie miksujemy, dodajemy wiórka i wykładamy masę na kakaowe ciasto.
Shred the cheese in a bowl and add other ingredients (without grated coconut). Mix together and add the grated coconut. Mix again and using a spoon pour it on the coco dough.
Ciasto pieczemy 60min w piekarniku o temp 200 ºC.
Bake the cake in preheated oven for 60 minutes in 200 ºC.
Na zdjęciu Zuza z nową fryzurą. Wakacyjnie!
I found the recipe in a magazine from 1993. It always comes perfect, I've been making it for years now, and I never spoiled it. So if someon is just starting the baking career, you can start with Izaura :D
On one of the pictures you can see Zuza with her new haircut. Summer!
Składniki: Ingredients:
ciasto: Dough:
1,5szkl mąki 1,5 glass of flour
1,5szkl cukru 1,5 glass of sugar
3 łyżki kakao 3 spoons of coco
margaryna margarine
3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 teaspoons of baking powder
4 jaja 4 eggs
5 łyżek wody 5 spoons of water
masa serowa: Cheese custard:
50-70 dag sera 50-70 dag cottage cheese
4 jaja 4 eggs
szklanka cukru 1 glass of sugr
pół kostki masła 125g butter
wiórki kokosowe grated coconut
Margarynę, cukier, kakao i wodę gotujemy 5min. Można gotować na małym ogniu, albo jak ktoś woli w kuchence mikrofalowej. Po ostudzeniu dodajemy do masy 4 żółtka, mąkę, proszek i pianę z białek. Mieszamy i całość wlewamy do formy. Ja używam prostokątnej formy o rozmiarach około 40cm X 24cm.
Boil together margarine, sugar, coco and water for about 5 minutes. You can boil it in a microwave if you want. Cool it down and add whipped egg whites. Mix together and pour into a mold (40cm X 24cm)
Rozdrabniamy w misce ser i dodajemy resztę składników. Następnie miksujemy, dodajemy wiórka i wykładamy masę na kakaowe ciasto.
Shred the cheese in a bowl and add other ingredients (without grated coconut). Mix together and add the grated coconut. Mix again and using a spoon pour it on the coco dough.
Ciasto pieczemy 60min w piekarniku o temp 200 ºC.
Bake the cake in preheated oven for 60 minutes in 200 ºC.
Made by TIM |
Made by TIM |
Made by Tim |
Made by TIM |
Mmm, wygląda kusząco :)
OdpowiedzUsuńSmakuje bosko
OdpowiedzUsuń