Wreszcie w domu! Pora uczcić ferie wielkim gotowaniem! Na rozgrzewkę: gorąca zupa meksykańska. Tak na mroźne dni. Naprawdę rozgrzewa :) Prosta w przygotowaniu, a efekt daje niesamowity...
Składniki:
1l bulionu
opakowanie sosu pomidorowego
marchewka
4 pomidory
1 czerwona papryka
2 cebule
4 ząbki czosnku
papryczka chilli
fasola czerwona
fasola biała
kukurydza
sól, pieprz, ostra papryka
W bulionie gotujemy posiekaną w plasterki marchewkę. Gdy będzie na wpół miękka dolewamy sos pomidorowy i dorzucamy pokrojone pomidory. W tym samym czasie podsmażamy na złoto posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy do zupy. Teraz przyszła pora na resztę warzyw. Kroimy paprykę w dużą kostkę i wrzucamy do garnka. Wszystkie puszki odsączamy i również dodajemy do zupy. Gotujemy na średnim ogniu, pod sam koniec dodając papryczkę chilli. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Można podawać z ryżem, grzankami, plackami kukurydzianymi.
Składniki:
1l bulionu
opakowanie sosu pomidorowego
marchewka
4 pomidory
1 czerwona papryka
2 cebule
4 ząbki czosnku
papryczka chilli
fasola czerwona
fasola biała
kukurydza
sól, pieprz, ostra papryka
W bulionie gotujemy posiekaną w plasterki marchewkę. Gdy będzie na wpół miękka dolewamy sos pomidorowy i dorzucamy pokrojone pomidory. W tym samym czasie podsmażamy na złoto posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy do zupy. Teraz przyszła pora na resztę warzyw. Kroimy paprykę w dużą kostkę i wrzucamy do garnka. Wszystkie puszki odsączamy i również dodajemy do zupy. Gotujemy na średnim ogniu, pod sam koniec dodając papryczkę chilli. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Można podawać z ryżem, grzankami, plackami kukurydzianymi.
Nice...I like your blog.^^
OdpowiedzUsuńMaybe follow each other on bloglovin?
Let me know follow you then back.;)
Lovely greets Nessa
I apologise for replying so late. I agree to your proposal :) I like your blog very much!
UsuńCheers!